2022/09/20: IT karrier: mire vágyik egy szoftverfejlesztő?

IT karrier: mire vágyik egy szoftverfejlesztő?

 

Az elmúlt években a munkaerőpiac formálódása, az IT-s munkahelyek számának növekedése lehetővé tette a munkavállalók számára, hogy számos pozíciót megpályázhassanak, és egy-egy sikeres kiválasztás után akár több cég ajánlata közül választhassanak. Mi a DSS-nél a hosszútávú elköteleződés hívei vagyunk, és ahhoz, hogy ezt elérhessük, számunkra kiemelten fontos munkavállalóink elégedettsége mind szakmai, mind infrastrukturális szempontból.

Ehhez hívtuk segítségül a No Fluff Jobs által készített „Juttatások az IT piacon: Milyen juttatás és előny fontos egy IT szakember számára?” című felmérést, amelynek főbb eredményeit az alábbi bejegyzésben olvashatjátok.

 

IT karrier DSS

Read more
2022/10/03: Az adattisztításról általában

Az adattisztításról általában

 

Előző posztunkban ismertettük az adat- vagy információminőség-biztosítás néhány alapfogalmát. Most az adatminőség-biztosítás egyik alappilléréről, az adattisztításról lesz szó.

 

pexels markus spiske 177598 resized

Read more
2022/09/05: Adatminőség-biztosítás: alapfogalmak

Adatminőség-biztosítás: alapfogalmak

 

Előző, adatminőségről szóló posztjainkban (itt és itt) leírtuk, hogy az üzletmenetre, a vállalat ügyfél- és termékkörére vonatkozó információ csak akkor értékes, ha pontos, teljeskörű, megbízható és naprakész: azaz, ha minősége kielégíti az értékesítők, az elemzők és a döntéshozók információs igényeit, és bemutattuk a vállalati működés azon területeit, ahol az adatminőség komolyan befolyásolhatja a vállalatok jövedelmezőségét. Az alábbiakban pedig megvilágítjuk az adat- vagy információminőség-biztosítás néhány alapfogalmát.

 

DSS Data Quality Management

Read more