2022/04/03: Feladat- és folyamatszervezés egyszerűen

Feladat- és folyamatszervezés egyszerűen

 

Egy kisebb üzemben általában mindenki tudja, mikor mi a dolga. Az évek során kialakult a munkavégzés rendje, a szokások berögződtek, a gépezet általában olajozottan működik. Ám ahogy a szervezet nő, új dolgozókat kellene betanítani a folyamatokra, esetleg váratlan esemény történik, máris megmutatkoznak a módszer hiányosságai. Kimaradnak feladatlépések, megállnak folyamatok, egymásra várnak a munkatársak, az illetékes vezető pedig a haját tépi, mert képtelen nyomon követni, hogy kinek mi lenne a dolga.

DSS WorkflowManager

Read more
2022/03/04: Karbantartás előre tervezhető módon

Karbantartás előre tervezhető módon

 

Lehet bármilyen modern egy gép, ha a rá vonatkozó információk nem állnak mindig teljeskörűen rendelkezésre, nehéz lesz azt mindig optimális szinten működtetni. Ha a digitalizált folyamatok mellett még papíralapon is rögzítenek fontos információkat, azok könnyen elkeveredhetnek. Sok esetben a legkülönfélébb helyekről kell előbányászni a géphez tartozó kézikönyveket, javítási előzményeket és jegyzőkönyveket, ami egy nem tervezett karbantartás esetén súlyos időveszteségekhez, nem kellően szakszerű javításhoz vezethet.

DSS Maintenance

Read more
2022/02/03: Munkaidő-nyilvántartás, kapacitástervezés és kompetenciamenedzsment ipari környezetben

Munkaidő-nyilvántartás, kapacitástervezés és kompetenciamenedzsment ipari környezetben

 

A munkaerő az egyik legdrágább erőforrás, azzal különösen jól kell gazdálkodni. Ehhez képest számos termelővállalatnál a dolgozók munkavégzését még mindig papíron, esetleg Excel-táblákban tervezik, majd követik nyomon. Némi gyakorlattal, normál körülmények között ez még viszonylag jól is működhet, de ha beüt valamilyen váratlan helyzet – és nem kell olyan súlyos esetre gondolni, mint egy világjárvány –, máris sokkal nehezebb lesz az újratervezés. Nem mellékesen a ledolgozott órák nyomon követése, az információk összegyűjtése is körülményes, sok időt vesz igénybe és számos hibalehetőséget rejt magában.

DSS staffmanager

Read more
2022/01/03: Lehet a gyártási folyamat hatékonyabb, gördülékenyebb és egyben gazdaságosabb?

Lehet a gyártási folyamat hatékonyabb, gördülékenyebb és egyben gazdaságosabb?

 

Emberek, gépek, folyamatok – a nyersanyagokon kívül erre a háromra van szükség, hogy termelni tudjon egy vállalat. A termelés viszont csak akkor lesz hatékony, a vállalat akkor lesz sikeres, ha ember és gép kapacitásai optimálisan vannak kihasználva (ami nem jelent egyet a túlhajszolásukkal!). Optimalizálni papíron, vagy akár Excelben azonban csak egy bizonyos, nem túl magas szintig lehet.

optimaps

Read more