az 5 legfontosabb informatikai kihívás a biztosítói szektorban

Az 5 legfontosabb informatikai kihívás a biztosítói szektorban

/
A technológia szédületes iramban fejlődik, és ez alól a biztosítói szektor sem kivétel. A biztosítók sok szempontból úttörő szerepet játszottak a digitális eszközök bevezetése és használata terén. Ezzel együtt, éppen a technológia gyors fejlődése miatt napjainkban is számos informatikai kihívással kell szembenézniük – ezek közül emeltük ki az öt legfontosabbat.
DSS sztori,DSS Consulting,intelligens digitális megoldások

A DSS sztori: intelligens digitális megoldások 1998 óta

/
Idén ünnepeljük a DSS 25. születésnapját – ezt kevés hazai IT-cég mondhatja el magáról. Erre a negyedszázadra visszatekintve összeállítottuk a DSS rövid történetét.
IT karrier a DSS-nél

IT karrier a DSS-nél: 7 jó ok arra, hogy minket válassz

/
Évek óta komoly munkaerőhiány van az IT-piacon, lasszóval kell fogni nemcsak a tapasztalt szenior, hanem a medior és akár a junior szakembereket is, Felmerül a kérdés az egyszeri IT-szakemberben, hogy a rengeteg álláslehetőség közül melyiket válassza. Ehhez szeretnénk most segítséget nyújtani.
iparkodó fejlesztések

IVSZ Meet the Board: Iparkodó fejlesztések az AI korában

/
2023. március 28-án került sor az IVSZ tagjait vendégül látó, az ipari digitalizációra fókuszáló szakmai találkozóra. A rendezvényen Lukács Lajossal (a DSS Consulting vezérigazgatójával), valamint Ács Istvánnal (a Bosch Rexroth Kft. ügyvezetőjével) beszélgetett Vicze Gábor, az IVSZ Ipar4.0 platform alelnöke. 
IT karrier

IT Karrier: mire vágyik egy szoftverfejlesztő?

/
Az elmúlt években a munkaerőpiac formálódása, az IT-s munkahelyek számának növekedése lehetővé tette a munkavállalók számára, hogy számos pozíciót megpályázhassanak, és egy-egy sikeres kiválasztás után akár több cég ajánlata közül választhassanak.
keycloak

Keycloak: egy jelszó mindenek felett

/
Aki egy kicsit is foglalkozott az IT-biztonsággal, tisztában van vele, hogy az egyik legnagyobb kockázati tényezőt a felhasználók jelentik. Legyen szó ismeretlen helyről érkezett levelek megnyitásáról, gyanús csatolmányok letöltéséről, ellenőrizetlen linkekre való kattintásról vagy akár másokkal megosztott jelszavakról, a felelőtlen, nem elég biztonságtudatos viselkedés minden szervezetben óriási károkat tud okozni.
adatvédelmi nyilvántartás

Adatvédelmi nyilvántartás: személyes adatok hét lakat alatt

/
Nemrég (január 28-án) volt az adatvédelem nemzetközi napja. Előző blogposztunkban az adat-anonimizálásról volt szó, most az adatvédelmi nyilvántartás fontosságát járjuk körül.
adat-anonimizálás

Adat-anonimizálás: személyes adatok inkognitóban

/
Nemrég (január 28-án) volt az adatvédelem nemzetközi napja. Következő néhány blogposztunkban most ehhez kapcsolódó témákat mutatunk be – első körben az adat-anonimizálásról lesz szó.
adattisztítás a gyakorlatban

Adattisztítás a gyakorlatban

/
Milyen adatokat érinthet az adattisztítás és ez milyen módon megy végbe? Az alábbiakban erre a kérdésre adunk választ.
adattisztítás általában

Adattisztítás általában

/
Előző posztunkban ismertettük az adat- vagy információminőség-biztosítás néhány alapfogalmát. Most az adatminőség-biztosítás egyik alappilléréről, az adattisztításról lesz szó.