munkaerő-menedzsment, workforce management, personalmanagement

4 kihívás, 4 megoldás a modern munkaerő-menedzsmentben

A modern munkaerő-menedzsment előtt álló négy legfontosabb kihívást és az ezekre adott megoldásokat fejtjük ki legújabb ipari digitalizációs blogposztunkban.

ipari folyamatszervezés, industrial workflow management

Ipari folyamatszervezés egyszerűen

Az ipari folyamatszervezés a hatékony és gazdaságos termelés egyik előfeltétele. Ez sem papíron, sem Excelben nem kezelhető megnyugtató módon - egy egyszerűen használható, ugyanakkor sokoldalú és rugalmas folyamatszervező szoftver a megoldás.
blog

Az AI az ipari digitalizációban

Korábban már írtunk arról, hogy általában mire használjuk a ChatGPT-t a DSS-nél. Most egy konkrét példával mutatjuk be, milyen hasznos lehet az AI az ipari digitalizációban.
Az 5 legfontosabb informatikai kihívás a telekommunikációs szektorban, The Top 5 IT Challenges For The Telecoms Industry

Az 5 legfontosabb informatikai kihívás a telekommunikációs szektorban

Az információtechnológia robbanásszerű fejlődése az elmúlt két évtizedben radikálisan átformálta a telekommunikációs iparágat: a távközlés már régóta messze nem (csak) a telefonálásról szól. Nézzük meg, mi a szektor előtt álló öt legfontosabb informatikai kihívás!
AI-támogatott programozás, AI assisted coding

AI-támogatott programozás

Nem túlzás kijelenteni, hogy a mesterséges intelligencia átalakítja életünket és az üzleti élet folyamatait is. Legkésőbb a ChatGPT 3.0 2022 novemberi indulása óta valóságos „AI-robbanást” tapasztalunk: mindenki erről beszél: nyelvi modellek, kép- és videógenerálók, zene… és persze az AI alkalmazásáról a szoftverfejlesztés területén.
menta

IVSZ MENTA: ember, üzlet, technológia

2023. szeptember 19-20-án került sor az IVSZ szervezésében a MENTA konferenciára, amely a jövő trendjeit mutatta be, ugyanakkor konkrét irány-mutatásokat is adott. A konferencia egyik fontos témájáról, az ipari digitalizációról szóló panelbeszélgetést a DSS Consulting Zrt. vezérigazgatója, Lukács Lajos moderálta.
DSS 25. születésnap

A DSS 25. születésnapja

Kánikula és eső helyett kellemes napsütés fogadott minket a DSS 25. születésnapi partiján, amelyet szeptember 15-én Csepelen, a Kolonics György Szabadidőközpontban tartottunk.
gyártási hatékonyság, efficient production

Gyártási hatékonyság: a profitabilitás kulcsa

Elmúltak már azok az idők, amikor, kínálati piac lévén, az iparvállalatok nyereségét a gyártási költségekhez adott, esetenként szinte tetszőleges nagyságú haszonkulcs határozta meg.
Kapacitástervezés, munkaidő-nyilvántartás, Personalmanagement

Kapacitástervezés, munkaidő-nyilvántartás és kompetencia-menedzsment ipari környezetben

Egy-egy nagyobb gyártó üzemben komoly kihívást jelenthet a kapacitástervezés és a munkaidő-nyilvántartás hagyományos, Excelben vagy papíron való kivitelezése - a változások kezelése, netán a munkavégzéshez szükséges kompetenciák nyilvántartása pedig szinte lehetetlen.
információbiztonság, information security audit

ISO 27001 információbiztonsági audit a DSS-nél

A DSS, mint Magyarország egyik vezető informatikai cége számára fontos, hogy állandóan magas szinten tartsa az információbiztonságot, így védve a kritikus adatokat, üzleti információkat és egyben ügyfelei érdekeit is.