Szolgáltatásaink

Projektjeink során gyakran a megvalósítás részét képezi valamelyik kész szoftveres megoldásunk, eszközünk, amely kiegészítő eleme és automatizált támogató motorja az adott témakör vagy projekt megvalósításának.

Haladva az új trendekkel és kihívásokkal, szolgáltatásainkat számos együttműködési modell szerint végezzük.

Ügyfeleink által preferált megoldások a

a fekete Fix terjedelmű projektek leszállítása
a fekete T&M (time and material) alapú projektek elvégzése

Módszertani ismereteink:

a fekete Agile-Scrum
a fekete Waterfall
a fekete ITIL
a fekete Lean
a fekete TDD
a fekete BDD
a fekete SOA

Az alábbi szolgáltatások terén tudunk segíteni ügyfeleinknek:

Egyedi szoftverfejlesztés 

Társaságunk jelentős tapasztalattal rendelkezik egyedi rendszerek fejlesztése területén.

a skék A megfelelő egyedi szoftver fejlesztése során az egyik legfontosabb lépés az üzleti igények teljes körű megértése és a technológiai lehetőségek ezen célok érdekében történő kiaknázása. Cégünk és munkatársaink számos szektor sajátosságait ismerve képesek e kihívásnak megfelelni, biztosítva az üzleti sikert.
a skék Szoftverfejlesztéseink során nemzetközileg elismert módszertanokat alkalmazunk, az utóbbi években egyre gyakrabban a rugalmasságot biztosító agilis módszertanokat (pl. Scrum) választva. Szoftverfejlesztő csapatunknak komplex projektek megvalósításában is kiemelkedő tapasztalatuk van Java és .NET technológiákban.
a skék Tudatosabb, gyorsabb, pontosabb megoldások
a skék Hosszú távon olcsóbb megoldás, mint a “dobozos” szoftverrendszerek bevezetése
a skék Nincsenek funkcionális limitációk, utólagos licenc költségek

 

Ipari digitalizáció

Az elmúlt években egyre hansúlyosabbá váltak az ipari digitalizációs fejlesztések, amelyek a gyártással foglalkozó cégek mindennapi működését könnyítik, korszerűsítik. A DSS Consulting több, mint 5 éve nagy hangsúlyt fektet az ipari szektorra: Egyedi szoftvermegoldásokkal, nemzetközi digitalizációs projektekkel, illetve beágyazott fejlesztéssel, és -teszteléssel is bővült a tapasztalati portfóliónk, amelyekkel növekvő ügyfélkörünknek segíteni tudunk a kitűzött céljai elérésében.

Tapasztalataink alapján gyakori igény lehet:

a kék A többletadminisztráció csökkentése
a kék A kihasználatlan erőforrások hatékonyabb elosztása
a kék Üzemeltetői, operátori erőforráskapacitások átláthatóbb tervezése
a kék Gépek állásidejének csökkentése, költséghatékonyabb működtetése
a kék Papír alapon történő munkafolyamatok digitalizációja
a kék A gyárott termékek értékesítésének átláthatóbb tervezése
a kék A gépek, munkafolyamatok történetiségének visszakövethetősége

 Az ehhez kapcsolódó szoftveres megoldásainkkal itt ismerkedhet meg: Ipar 4.0 megoldásaink és OptimAPS

 

Nearshoring fejlesztés

Komoly hazai tapasztalatunk után egyre több komplex nemzetközi projektben veszünk részt, munkatársaink egy része az elmúlt években már folyamatosan németországi, svéd és svájci nearshoring fejlesztési projekteken bizonyított. Árbevételünk közel fele külföldi projektek megvalósításából származik.

A DSS Consulting Zrt. előnyei a nearshoring fejlesztésben:

a vkék Európai munkakultúra, folyamatos minőségre törekvés
a vkék Bevált projektmenedzsment módszertanok és eszközök
a vkék Nemzetközi tapasztalatokkal bíró, megbízható munkatársak
a vkék Közel 20 év szoftverfejlesztési tapasztalat
a vkék Folyékony angol és német nyelvtudás 

 

Adattisztítás és adatminőség biztosítás

Cégünk, amely 1999-ben Magyarországon elsőként ismerte fel ezt a problémát és invesztált ebbe a területbe, az adatminőségi problémákra olyan komplex, átfogó és teljes körű megoldást  nyújt, amely egyszerre tartalmazza:

a szold Az adatminőségi problémák felmérését, feltárását
a szold A megfelelő adatkezelési stratégiák, szabályzatok kialakítását
a szold A meglevő adatok automatikus javítását, az adathiányok lehető legteljesebb körű automatikus pótlását
a szold Valós idejű adattisztítást az adatok rögzítésénél, módosításánál, hosszú távon megoldva az adatminőségi problémákat.

Megoldásunk kiemelt előnyét jelenti, hogy egyaránt tartalmaz 17 évnyi tapasztalattal felvértezett, saját fejlesztésű adattisztító eszközt és algoritmusokat, valamint innovatív, a hazai piacon egyedülálló valós idejű adatvalidálási lehetőségeket is. Fontosnak tartjuk, hogy projektjeink során a valódi ügyfélértékekre fókuszáljunk, így céljaink között szerepel nem csak a megfelelő adatminőség elérése, hanem az ügyfelek támogatása a számszerűsíthető előnyök megtalálásában.

A DSS kapcsolódó szoftveres megoldása: Quality Monitor és Adattisztítás

 

Szoftvertesztelés

A fejlesztési projektek sikeressége érdekében teljes körű üzleti és funkcionális teszteléssel biztosítjuk a szoftverek minőségét.

A szolgáltatás magába foglalja a

a vzold Vállalat informatikai stratégiájához illeszkedő tesztelési stratégia kialakítását
a vzold A tesztelési módszertan kialakítását
a vzold A konkrét projektekhez kapcsolódó tesztmenedzsment és tesztkoordinációs feladatokat, valamint
a vzold A manuális és automata tesztelési tevékenység elvégzését.

Tesztelési stratégia kidolgozása során szorosan együtt dolgozunk az ügyféllel a megfelelő módszer kiválasztása érdekében.

Kollégáink ISTQB vizsgával rendelkeznek, és több évtizedes tapasztalatuk van mind statikus (pl. kódvizsgálat, belső szerkez vizsgálat) és dinamikus (pl. funkcionális tesztek, integrációs vizsgálatok) tesztelési típusok használatában. A közös megbeszéléseket követően dokumentáljuk a tesztelés scopeját és a kiválasztott teszteket, módszereket, és a tesztelés folyamatában a tervezéstől egészen az átadás-átvételi lépésig segítséget tudunk nyújtani az Ön cégének.

Cégünk a fentiek biztosításával arra az igényre kíván megoldást nyújtani, hogy az előálló szoftvertermékek minőségi tesztelésen essenek át, ezzel támogatva a projektek sikerességét és az üzlet elégedettségét, legyen szó akár projekt alapú tesztelési feladatról, akár erőforrás biztosításáról a vállalat futó projektjeihez. 

 

Migráció

Migrációs módszertanukkal és megoldásunkkal költséghatékony módon tudjuk támogatni a szervezetek adatmigrációs tevékenységeit rendszerbevezetések, törzs építések során.

Migrációs megoldásainkkal költséghatékony módon támogatjuk a szervezeteket:

a Sarga Migráció koncepcionális megtervezésével
a Sarga Rendszer cserék, rendszerbevezetések során a rendszerek közötti nagytömegű adatok mozgások szervezett és nyomonkövetett kivitelezésével
a Sarga Törzsek, ügyféltörzsek építése során több rendszer adatából egy egységes deduplikált törzs építéssel
a Sarga Szabályrendszer alapuló, beépített adattisztítást és adatmanipulációs eljárásokat tartalmazó, rugalmasan paraméterezhető eszközrendszerrel 

Adattárház és BI megoldások

Cégünk a magyarországi üzleti adatbányászati projektek üttörője. Elsőként ismertük fel az adatbányászati módszerek üzleti felhasználásának jelentőségét és valósítottunk meg sikeres projekteket a távközlés, a bank és biztosítási szektor, a gyógyszerpiac, az egészségügy, a logisztika, a kereskedelem területén. 

Üzleti adatbányászati és adatelemzései megoldásaink segítségével jelenlegi kihasználatlan adatvagyonát valódi üzleti értékké változtathatja, ezáltal választ kaphat az olyan kérdésekre, mint például:

a piros Kik a vásárlói, milyen jellemzőkkel rendelkeznek és milyen csoportokba sorolhatók?
a piros Mely vásárlói fognak elpártolni Öntől a közeljövőben és miért?
a piros Mely termékeket lehet érdemes csomagban kínálni?
a piros Vannak-e adatbázisában visszaélésre utaló jelek?
a piros Hogyan dönthető el, hogy az aláíró a saját aláírását helyezi-e a dokumentumra?

Az adattárház, üzleti intelligencia és analitikus projektjeink során is a fokozatosság és az agilis fejlesztés elve érvényesül. A fázisokra bontott tervezés és bevezetés a projekt indulása után már néhány hónappal valós üzleti eredményt hoz, amely jó alapot teremt a következő fázisok megvalósításra. Az IT és az üzlet közötti távolságot sok esetben önkiszolgáló BI (Self-service BI) megoldások kialakításával lehet csökkenteni, amely rugalmasan képes kiszolgálni az üzleti területek gyorsan változó igényeit.

Amiben segíteni tudunk:

 a piros Valós üzleti eredmények, gyors megtérülés, kockázatmentes, valódi versenyelőny
 a piros Technológiai tanácsadás projekt tervezés során
 a piros Oktatási, tudátátadási tevékenység, amely biztosítja, hogy az elkészült rendszer valóban a szervezeti kultúra részévé váljon és eredményesen támogassa a vállalat napi működési és döntéshozási folyamatait