A DSS sztori: intelligens digitális megoldások 1998 óta

Idén ünnepeljük a DSS 25. születésnapját – ezt kevés hazai IT-cég mondhatja el magáról. Erre a negyedszázadra visszatekintve összeállítottuk a DSS rövid történetét.

A kezdetek

A DSS sztori: a kezdetek

„1998 októberében megalapítjuk a céget: húszan vagyunk, egyetlen megrendelésünk sincs – de hiszünk magunkban, abban, hogy jó, amit csinálunk, és hogy együtt nagy dolgokra vagyunk képesek”.

 • Első nagy ügyfelünk a Magyar Telekom, ezt követően szinte az összes nagyobb távközlési cégnek is dolgozunk.
 • Megfogalmazzuk értékeinket, amelyek cégkultúránk alapját képezik és amelyek azóta is változatlanok: szakmai hozzáértés, hatékony kommunikáció, megbízhatóság és precizitás, csapatmunka, innovációs készség és képesség.

Pénzügyi szektor és telekommunikáció: adatminőség, adatbányászat, üzleti intelligencia

A DSS sztori: pénzügyek és telekommunikáció

 • 1999-ben a világ vezető adatbányász termékével, a Clementine-nal, elkezdjük az első nagy adatbányászati projekteket a távközlési és a bankszektorban. Létrehozzuk Magyarországon legnagyobb professzionális üzleti adatbányász csapatát, amely dolgozik a bank-, biztosítási, távközlési és egészségügyi szektorban is – többek közt az OTP adattárház-projekt elindításában.
 • Adatbányászati algoritmusainkat később a gyógyszermolekula-kutatás és az aláírás-felismerés területén is sikeresen alkalmazzuk.
 • A 2000-es évek elején, Magyarországon elsőként kezdünk adatminőség-biztosítással foglalkozni: ehhez kifejlesztjük a Quality Monitor megoldásunkat. Néhány évvel később bővítjük termékcsaládunkat a proaktívan működő iQualidator modullal.
 • Ekkor már 40-en dolgozunk a cégnél.
 • Elindul a .NET alapú szoftverfejlesztési szolgáltatásunk: 2003-ban Közép-Európa legnagyobb .NET projektjén dolgozunk Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél, majd kifejlesztjük IBA (Intelligens Banki és Biztosítói Asszisztens) megoldásunkat, amellyel sikeresen szerepelünk a banki és biztosítói piacon.
 • 2005-ben elindul a Java alapú szoftverfejlesztési szolgáltatásunk is.
 • 2006 őszén új irodába költözünk.

„A home office-t mi nem a COVID miatt találtuk ki – nálunk már 2006 óta van részidős munkavégzés, otthoni munkavégzés, több hónapos külföldi tanulmányút szabadság, gyakornoki munkavégzés, lakásvásárlási támogatás stb. Úttörők vagyunk ezen a területen.”

Külföldi sikerek: Európa, USA, Közel-Kelet

A DSS sztori: külföldi sikerek

 • 2009-ben megnyerjük az európai tendert és megkezdjük a munkát az első nagyobb külföldi (stockholmi székhelyű) ügyfelünknél, tudásmenedzsment területen. Velük később nagy összegű keretszerződést kötünk egy újabb nyertes európai tender alapján.
 • 2013-ban befektetéstervező és pénzügyi elemző rendszert fejlesztünk az Oman Oil Company számára, amely 50 cégben több milliárd dollárnyi befektetést kezel.
 • 2014-ben elindul IT erőforrás-biztosítási szolgáltatásunk, amelynek keretében ügyfeleink IT-csapatait egészítjük ki saját szakértő kollégáinkkal – mind a hazai, mind a külföldi piacon.
 • 2015-ben a DZZOM nevű bostoni sejtbiológiai kutatócég (ma: Scipher Medicine, amelyet részben Barabási Albert László, neves hálózatkutató alapított) platformját fejlesztjük, és elkezdünk dolgozni a Saxonia Systems (mára a Zeiss tulajdonában levő) német szoftvercéggel a német piacra.
 • 2018 októberében a DSS 20. születésnapi partijának délutánján jön a hír, hogy Lufthansa Technik AG minket választott az egyik kulcsfontosságú szoftverének fejlesztésére.

Ipari digitalizáció és adatvédelem

A DSS sztori: ipari digitalizáció

 • 2015-ben a DSS csapat eléri a 75 fős létszámot. Ebben az évben indítjuk el szoftvertesztelési szolgáltatásunkat, és ekkor kezdjük el az első projektünket az ipari szektorban.
 • 2016-ban stratégiai beszélgetéseket folytatunk a Bosch-sal és a Rexroth-tal az Ipar 4.0 területen való együttműködésről, majd elkezdünk dolgozni az első nagy német ipari partnerünknél, a stuttgarti székhelyű Bosch Rexroth AG-nál az egyik Ipar 4.0 kulcstermékének fejlesztésén. Nem sokkal később elindul máig tartó stratégiai együttműködésünk a magyar Bosch Rexroth-tal is, amelynek során több közös ipari digitalizációs megoldást fejlesztünk ki közösen.
 • Belépünk az adatvédelmi megoldások piacára: a GDPR rendelet 2018-as életbe lépésekor már a piacon van adatvédelmi nyilvántartó megoldásunk, a GDPRoofed, és nem sokkal később adat-anonimizáló szoftverünk, a Data Anonym is elkészül.
 • Pár évvel később, már a COVID idején újabb stratégiai ügyféllel, a Thyssenkrupp-pal kezdjük el az együttműködést.

COVID: válság helyett további növekedés

DSS sztori,DSS Consulting,intelligens digitális megoldások

 • 2019 végére a DSS három legnagyobb ügyfeléből már kettő külföldi cég, amelyekkel remek az együttműködésünk és újabb közös projekteket tervezünk. A magyarországi projektjeink is szépen haladnak.
 • 2020 tavaszán a COVID miatt azonnal leállnak a külföldi projektjeink (és több magyarországi projekt is). A pandémia viszont nemcsak veszély, hanem lehetőség is egyben: a DSS csapat remekül megbirkózik a helyzettel – kreatívan és rugalmasan dolgozunk, így még növelni is tudjuk az árbevételünket az előző jó évhez képest.
 • Nagy összegű tendereket nyerünk el a Magyar Nemzeti Banknálakik, hála kiváló MNB-s fejlesztői csapatunknak, a legjobb IT beszállítónak tartanak minket.
 • Felújítjuk és egyben bővítjük az irodánkat, hogy a folyamatosan növekvő szervezetünk kényelmesen elférjen.
 • 2021-ben a cég növekedésével szervezeti formát váltunk, átalakulunk zrt-vé, és tovább erősítjük a csapatunkat.
 • 2022-ben újabb nagy külföldi projektekbe szállunk be tervezőként és fejlesztőként, és az egyik Bosch gyárban bevezetjük saját Ipar 4.0 megoldásunkat.
 • 2023 elején már 115-en dolgozunk együtt ügyfeleink sikereiért.

„Amikor az ügyfeleinket megkérdezzük, miért szeretnek velünk dolgozni, mindig ugyanazt kapjuk vissza: a cégkultúra miatt, amiatt, amilyenek vagyunk, ahogyan dolgozunk.”

A DSS sztori folytatódik

A DSS 25 éves története is azt mutatja, hogy a DSS egyedülállóan erős, együttműködő, támogató vállalati kultúrával rendelkezik, ennek köszönhetően jó és erős csapattal, amely folyamatosan fejlődik és lépést tart a technológiával – szem előtt tartva munkatársai jóllétét és szakmai fejlődését is. Nem véletlen, hogy a húszfős alapító csapatból többen máig nálunk dolgoznak, illetve innen mentek nyugdíjba, és korábbi gyakornokaink közül sokan ma már fontos, vezető pozíciókat töltenek be a DSS-nél.

Ha te is szeretnél részese lenni a DSS következő sikeres 25 évének, nézz körül aktuális állásajánlataink között, és jelentkezz még ma!