Kapacitástervezés, munkaidő-nyilvántartás és kompetencia-menedzsment ipari környezetben

A munkaerő az egyik legdrágább erőforrás, azzal különösen jól kell gazdálkodni. Ehhez képest számos termelővállalatnál a dolgozók munkavégzését még mindig papíron, esetleg Excel-táblákban tervezik, majd követik nyomon. Némi gyakorlattal, normál körülmények között ez még viszonylag jól is működhet, de ha beüt valamilyen váratlan helyzet, máris sokkal nehezebb lesz az újratervezés.

Kapacitástervezés, munkaidő-nyilvántartás

Nem is kell olyan súlyos esetre gondolni, mint egy világjárvány – elég, ha néhány szakember hirtelen megbetegszik és pár napra kiesik a munkából, vagy ha egy fontos gép meghibásodik és emiatt máshogy kell teljesíteni az aznapra meghatározott gyártási tervet. Nem is szólva arról, ha hirtelen beesik egy sürgős megrendelés, és annak teljesítéséhez esetleg speciális kompetenciákkal rendelkező munkatársakra van szükség – akik már be vannak osztva egy másik feladatra.

A papír- vagy Excel-alapú tervezésnél nem mellékesen a ledolgozott órák nyomon követése, az információk összegyűjtése, a munkaerő-költségek hó végi allokálása is körülményes, sok időt vesz igénybe és számos hibalehetőséget rejt magában.

Kapacitástervezés és munkaidő-nyilvántartás felsőfokon…

Itt jön képbe a DSS StaffManager, a Bosch Rexroth és a DSS Consulting által közösen fejlesztett megoldás.

A vezetők egyszerűen tervezhetik meg a munkatársak beosztását a különböző feladatokra, míg a dolgozók közös, felhasználóbarát felületen maguk rögzíthetik időadataikat, elkerülve a többszörös adatbevitelből eredő hibákat. Így nemcsak rengeteg bosszúság, de mérhető mennyiségű munkaidő is megtakarítható.

Fontos elem az is, hogy a StaffManager „GDPR-biztos” megoldás, hiszen a rendszerben mindenki csak a rá tartozó információkat látja, mások személyes adatait nem érheti el – ez az Excel- vagy papíralapú munkaidő-beosztás esetében nem így van.

Az adatelemzési képességek révén részletes kimutatások készíthetők a kihasználatlan kapacitásokról, sőt, dolgozói és projektszinten válnak mérhetővé a munkaidő terv- és tényadatai. A DSS StaffManager integrálható a meglévő vállalatirányítási rendszerekkel, így a beírt adatok automatikusan feltöltődnek az ERP-rendszer megfelelő moduljaiba, feleslegessé téve a további adminisztrációt.

…kimondottan ipari gyártó cégek számára

És hogy miért ajánljuk a DSS StaffManagert kifejezetten ipari gyártó cégek számára? A StaffManager sokkal többet tud, mint egy „mezei” munkaidő-nyilvántartó szoftver, hiszen kifejezetten ipari környezetre szabott funkciókkal bír:

  • a műszakok kezelése: a műszakvezetők egyszerűen megtervezhetik a műszakok beosztását – az erőforrások akár még meg nem kezdett projektekre is előre allokálhatók;
  • a gépidő-rögzítés lehetősége (opcionálisan, rendszerintegrációk segítségével);
  • és talán a legfontosabb, a kompetencia-alapú erőforrás-tervezés: így biztosítható, hogy naprakész képesítéssel, tudással rendelkező operátor végezze az adott feladatot.

A rendszerből ugyanis nemcsak az derül ki, hogy éppen ki érhető el az adott feladatra, de az is látszik, hogy az illető rendelkezik-e minden szükséges képesítéssel, kompetenciával annak elvégzésére – sőt, a szoftver figyeli a munkavégzéshez szükséges képesítés lejártát és figyelmeztet a szakmai képzés esedékességére is.

Szintén nagyon fontos a visszakövethetőség: akár évekre visszamenőleg látható, hogy egy adott feladatot ki, mikor, hol, milyen képesítés birtokában végzett el – ennek a minőségbiztosítási auditokon (ISO 9001, IATF 16949 stb.) való megfelelés szempontjából igen nagy a jelentősége.

Kíváncsi arra, hogyan vezettük be a StaffManagert az egyik vezető multinacionális autóalkatrész-gyártó cég hazai gyárában? Lépjünk kapcsolatba!

Ha pedig szeretne többet megtudni Ipar 4.0 megoldásainkról, látogasson el ide.