IT karrier a DSS-nél: 7 jó ok arra, hogy minket válassz

Évek óta komoly munkaerőhiány van az IT-piacon – bár a felsőoktatás mellett megjelentek rövidebb (akár pár hónapos „gyorstalpaló”) képzést kínáló alternatív intézmények is, még így sem javul érdemben a helyzet.

Lasszóval kell fogni nemcsak a tapasztalt szenior, hanem a medior és akár a junior szakembereket is, legyen szó szoftverfejlesztőről vagy -mérnökről, tesztelőről, de akár devops vagy cloud szakértőről, rendszerszervezőről, üzleti elemzőről vagy IT-projektmenedzserről.

Mi a DSS-nél cégünk és ügyfélkörünk folyamatos bővülésének köszönhetően folyamatosan keresünk új kollégákat, és ugyanezekkel a kihívásokkal nézünk szembe – jelenleg is több mint tíz nyitott pozíciónk van.

Felmerül a kérdés az egyszeri IT-szakemberben (ha egyáltalán váltani akar), hogy a rengeteg álláslehetőség közül melyiket válassza.

IT karrier a DSS-nél

Mi fontos az IT-szakértők számára?

Azt már tudjuk, többek közt a No Fluff Jobs által készített felmérés jóvoltából, hogy az IT-szakemberek a következőket tartják fontosnak egy munkahelyen:

  • toronymagasan a legfontosabb a home office, és ezt szorosan követi a rugalmas munkaidő
  • utánuk lényegesen lemaradva következik a képzési hozzájárulás és házon belüli képzés, valamint a munkáltató által biztosított kávé/tea/gyümölcs és a cafeteria (ezek a szempontok elsősorban a juniorok számára relevánsak)
  • ezzel szemben a szeniorok számára a magán egészségbiztosítás, a céges telefon és a céges autó fontosabb

Szintén a felmérésben olvashatjuk, hogy az IT-szakemberek körében a magasabb bér mellett a munkahelyváltás elsődleges motivációja a további szakmai fejlődés lehetősége.

Fentiek megléte (vagy nemléte, hiszen még mindig sok olyan cég van, ahol például a home office szitokszónak számít…) már egy fontos szűrőt jelenthet a lehetőségekben, ajánlatokban dúskáló IT-szakember számára.

De még így is rengeteg lehetőség marad – köztük a DSS által kínált pozíciók, miért válassza éppen ezek egyikét?

IT karrier a DSS-nél: miért válassz minket?

Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani az alábbiakkal: ha IT szakember vagy, és váltanál, mi az a 7 ok arra, hogy a DSS-t válaszd? 

  1. Megbízhatóság: ránk mindig lehet számítani

Világosan és nyíltan kommunikálunk – nemcsak ügyfeleinkkel, de munkatársainkkal is. Ha valamit megbeszélünk, akkor az úgy van.

Nálunk világosak az elvárások, nincsenek játszmák. A munkahelyi intrika nálunk ismeretlen fogalom.

  1. Tervezhetőség: hosszú távra tervezhetsz velünk

Hosszú távon számítunk munkatársainkra, ezért, ha egy projekt véget ér, minden munkatársunknak változatos, új lehetőséget biztosítunk.

  1. Versenyképes fizetés és juttatások: anyagilag is megbecsüljük a munkádat

Minden munkatársunkkal egyénileg állapodunk meg annak függvényében, milyen tudásszinttel és fizetési igénnyel rendelkezik.

Nálunk a juttatási csomag része a magánegészségügyi szolgáltatás, a nagy összegű cafeteria és a korlátlan fitnesstermi belépő… hogy csak néhányat említsünk.

  1. Rugalmasság: a DSS rugalmas munkáltató

Te döntöd el, hány napot szeretnél otthon dolgozni – heti egyetlen napot kell az irodában töltened.

Alkalmazkodunk az élethelyzetedhez – például nyitottak vagyunk a részmunkaidős foglalkoztatásra is.

  1. Szakmai fejlődés: fontos számunkra a szakmai fejlődésed

Akár tapasztalt, akár kezdő kolléga vagy, folyamatosan támogatjuk szakmai fejlődésedet, hiszen a mi érdekünk is, hogy egyre magasabb színvonalon végezd a munkádat.

Az on-the-job tréning keretében a tapasztalt kollégák segítik a kevésbé tapasztaltakat. Ezen felül éves képzési keretet határozunk meg minden kollégánk számára, és ebből finanszírozhatók azok a képzések, amelyeket fontosnak tartasz a fejlődésed szempontjából

  1. Támogató vezetés: odafigyelünk rád és meghallgatunk

Odafigyelünk kollégáinkra: nemcsak azokra, akik a szűkebb DSS csapat tagjai, de ugyanúgy azokra is, akik egy-egy ügyfelünk csapatában dolgoznak – hogyan érzik magukat, milyen kihívásokkal néznek szembe nap mint nap stb., és ha nem fekszik nekik az adott projekt, keresünk másikat.

Meghallgatjuk javaslataidat, mindig nyitottak vagyunk az újító ötletekre.

Új kollégáink beilleszkedését részletes onboarding programmal támogatjuk és külön mentor segíti az indulásukat.

  1. Juniortól szeniorig: nemcsak tapasztalt kollégákat keresünk, hanem juniorokat és gyakornokokat is

Junior és gyakornok kollégáink izgalmas projekteken, gyorsan szerezhetnek valós szakmai tapasztalatot.

A DSS Gyakornoki Program keretein belül jelenleg nem kevesebb, mint tíz gyakornok dolgozik nálunk – több korábbi gyakornokunk pedig felelősségteljes pozícióban dolgozik nálunk évek óta.

IT karrier a DSS-nél: összefoglalva

Mi itt a DSS-nél elmondhatjuk, hogy mindaz, ami egy IT-szakember számára fontos lehet, nálunk megvan – de emellett még 7 jó okot tudunk arra, hogy minket válassz: megbízhatóság, tervezhető karrier, rugalmasság, versenyképes fizetés és juttatások, szakmai fejlődés, támogató vezetés – akár junior, akár tapasztalt szakember vagy.

Vonzó számodra az IT karrier a DSS-nél? Légy Te is a csapat tagja! Nézz körül aktuális állásajánlataink között, és jelentkezz még ma!