Data Anonym

Az anonimizálás fontossága

Az adatvédelmi rendelet előírásai szerint bizonyos esetekben igen fontos az adatok anonimizálása, mivel ebben az esetben nem vonatkozik az adatkezelésre a GDPR. Ezért a tesztelési, elemzési és fejlesztői környezetekben megfelelően anonimizált adatok használata javasolt. 

Teszt- és fejlesztői adatbázisok hatékony előállítására fejlesztettük ki megoldásunkat, amely képes felismerni és anonimizálni a személyes adatokat.  

 dataanon1

Data Anonym

A DSS Consulting Zrt. Data Anonym megoldása támogatja a szervezeteket a törvényi megfelelések elérésében, hogy az „üzletkritikus” adatok deperszonalizáció nélkül ne kerülhessenek harmadik fél kezébe. Megoldásunk automatikus módon képes a strukturált adatbázisok személyes és egyéb adatainak felderítésére, azonosítására és adatbázisok közötti konzisztens anonimizálására. A különböző mélységben állítható anonimizálási szintekkel elérhető, hogy az egyes integrált környezetekben az anonimizálással módosított adatbázisok megtartsák adat konzisztenciájukat, az adatok közötti üzleti összefüggéseiket. Az Oracle és Java alapú Data Anonym alkalmazás képes együttműködni a vállalati környezetekben használatos gyakori adatbáziskezelőkkel, mint például Oracle, MSSQL, DB2, PostgreSQL.

Jellemzői:

  • Konzisztens anonimizálás több rendszer között, közös egyedi azonosító nélkül is a személyes adatok alapján, az elütések és tipikus adathibák ellenére is
  • Az anonimizált adatok megtartják struktúrájukat, formátumukat
  • A módosított adatok olvashatósága nem romlik
  • Megmarad az adatkörök, adatmezők közötti konzisztencia (pl. egy anonimizált női ügyfélnévhez egy anonimizált női születési név fog tartozni)
  • Nem igényli az adattábla-specifikációk előzetes meglétét/felmérését
  • Anonimizált adatbázisok további üzleti felhasználása is lehetséges (pl: statisztikai funkciók miatti kötelező adatmegőrzés)
  • Magyar nyelvi környezetre optimalizált szótáralapú adattartalom kezelés