2022/01/03: Lehet a gyártási folyamat hatékonyabb, gördülékenyebb és egyben gazdaságosabb?

Lehet a gyártási folyamat hatékonyabb, gördülékenyebb és egyben gazdaságosabb?

 

Emberek, gépek, folyamatok – a nyersanyagokon kívül erre a háromra van szükség, hogy termelni tudjon egy vállalat. A termelés viszont csak akkor lesz hatékony, a vállalat akkor lesz sikeres, ha ember és gép kapacitásai optimálisan vannak kihasználva (ami nem jelent egyet a túlhajszolásukkal!). Optimalizálni papíron, vagy akár Excelben azonban csak egy bizonyos, nem túl magas szintig lehet.

optimaps

Ha egy döntéshozó tényleg át akarja látni a gondjaira bízott üzem működésének minden aspektusát (beleértve a termelést, a munkaidő- és kapacitástervezést, a folyamatokat és az értékesítést is), adatokra van szüksége. Digitálisan (esetleg automatikusan) rögzített, központilag tárolt, minden érintett számára könnyen és értelmezhető formában hozzáférhető adatokra. Ezeket az adatokat pedig olyan rendszerekben kell feldolgozni, amelyek képesek ennek az optimalizálásnak egy-egy aspektusát elvégezni. Itt jönnek képbe az ipari digitalizáció vívmányai, az úgynevezett Ipar 4.0 megoldások.

A DSS Consulting saját fejlesztésű ipari digitalizációs megoldásai számos projektben és ügyfélnél bizonyították, hogy képesek erre. Közös jellemzőjük, hogy az adott üzem igényeire szabhatók, ugyanakkor könnyen és gyorsan bevezethetők, és ami szintén nagyon fontos, bármely ERP-rendszerrel integrálhatók is. A továbbiakban ezeket a megoldásokat mutatjuk be részletesen.

 Ipar 4.0 megoldásainkról addig is itt talál rövid ismertetőt.