2022/02/03: Munkaidő-nyilvántartás, kapacitástervezés és kompetenciamenedzsment ipari környezetben

Munkaidő-nyilvántartás, kapacitástervezés és kompetenciamenedzsment ipari környezetben

 

A munkaerő az egyik legdrágább erőforrás, azzal különösen jól kell gazdálkodni. Ehhez képest számos termelővállalatnál a dolgozók munkavégzését még mindig papíron, esetleg Excel-táblákban tervezik, majd követik nyomon. Némi gyakorlattal, normál körülmények között ez még viszonylag jól is működhet, de ha beüt valamilyen váratlan helyzet – és nem kell olyan súlyos esetre gondolni, mint egy világjárvány –, máris sokkal nehezebb lesz az újratervezés. Nem mellékesen a ledolgozott órák nyomon követése, az információk összegyűjtése is körülményes, sok időt vesz igénybe és számos hibalehetőséget rejt magában.

DSS staffmanager

A DSS StaffManager nem egyszerű munkaidő-nyilvántartó rendszer: kifejezetten ipari környezetre szabva röpíti a munkaerő kapacitástervezését és a munkaidő nyilvántartását a digitális korba.

A dolgozók közös, felhasználóbarát felületen maguk rögzíthetik időadataikat, elkerülve a többszörös adatbevitelből eredő hibákat. A műszakvezetők hasonló egyszerűséggel tervezhetik a műszakok beosztását, a munkatársak kapacitását – az erőforrások akár még meg nem kezdett projektekre is előre allokálhatóak. És talán a legfontosabb, hogy a rendszerből nem csak az derül ki, hogy éppen ki érhető el az adott feladatra, de az is látszik, hogy az illető rendelkezik-e minden szükséges képesítéssel, kompetenciával annak elvégzésére – sőt, a szoftver figyeli a munkavégzéshez szükséges képesítés lejártát és figyelmeztet a szakmai képzés esedékességére is.

Az adatelemzési képességek révén részletes kimutatások készíthetők a kihasználatlan kapacitásokról, dolgozói és projektszinten mérhetővé válnak a munkaidő terv- és tényadatai. A DSS StaffManager integrálható a meglévő vállalatirányítási rendszerekkel, így a beírt adatok automatikusan feltöltődnek az ERP-rendszer megfelelő moduljaiba, feleslegessé téve a további adminisztrációt.

A DSS StaffManagerről itt talál rövid ismertetőt.